Sponsrad
2 min lästid

Powerpipe kommenterar

20:e juni 2024, 09:42
Sponsrad
Like 0

– Vi har levererat materialet till etapp 2 och 3, vilket utgör den stora delen av länken mellan Gävle och Sandviken. Eftersom det är två parallella rör som går längs hela sträckan blir det totalt 44 kilometer. Vi har levererat rör som är 18 meter långa vilket betyder att det är över 2 000 rakrör plus mängder av böjar, ventiler och komponenter, säger Stefan Janols vd på Powerpipe, och fortsätter:

– Att få förtroendet att vara huvudleverantör till det största fjärrvärmeprojektet i Sverige på många år har varit mycket spännande och motiverande för hela Powerpipe. Det är också ett projektet som har haft högre tekniska krav än vad vi sett tidigare, vilket i sig varit utvecklande för vår organisation.

Finns det något speciellt ni vill lyfta i er kommentar?

– Det har varit utmanande rent logistiskt då det varit väldigt mycket material i flödet. Därför har det varit viktigt att planera på både lång- och kort sikt. Felix-projektet är väldigt välplanerat men under ett projekt som pågår över så lång tid händer det att planerna måste justeras och jag är stolt över att vi har kunnat vara så flexibla och kunnat bygga i den takt de önskat utan några brister på material från oss.

– Samarbetet mellan Felix-teamet, NCC och Powerpipe har varit på topp hela tiden. Vi har haft täta avstämningar och gemensamt löst alla problem som uppkommit på ett mycket konstruktivt sätt.

Vad tycker du personligen om projektet? 

–  Det är ett fantastiskt projekt som ger mycket stora klimatvinster. All heder åt framsynta energibolag och modiga politiker i Gävle och Sandviken som drivit igenom projektet. Jag är också stolt över att Felix valde Powerpipe som huvudleverantör. Som den enda tillverkaren i vår bransch med produktion i Sverige är vi det klimatsmarta leverantörsalternativet.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0