Sponsrad
3 min lästid

O.B.Wiik om Postnords jättehall i Norrköping: ”Ett av de större projekten vi genomfört”

22:a maj 2024, 09:43
O.B.Wiik om Postnords jättehall i Norrköping: ”Ett av de större projekten vi genomfört”
Bildcred: O.B.Wiik.
Sponsrad
Like 0

Sedan O.B.Wiik AS grundades 1912 har bolaget levererat både tälthallar, idrottshallar och stålbyggnader. Hela bolaget består av över 100 medarbetare och omsätter runt en halv miljard norska kronor varje år. O.B.Wiik AB, det svenska dotterbolaget, har sitt huvudkontor i Nykvarn söder om Stockholm.

– Vi är Nordens ledande leverantör när det kommer till tälthallar och väderskydd. O.B.Wiik är etablerade i Norge, Sverige och Danmark och vi levererar hallar över hela Skandinavien. Vi har lång erfarenhet av att leverera stora och komplexa tälthallar, särskilt till transport- och logistikbranschen, säger Fisnik Nuhiu som arbetar med försäljning på O.B.Wiik.

Företaget har ett stort tekniskt kunnande och produkterna utvecklas i Norden. O.B.Wiik erbjuder även väderskydd och arbetstält framtagna efter kundernas behov och önskemål. Dessa produkter och lösningar exporteras, säljs och hyrs ut till företagets kunder i över 100 olika länder. Vanliga kunder är bygg- och markentreprenörer, industrin och fastighetsbolag.

Bildcred: O.B.Wiik.

En flexibel och kostnadseffektiv lagerlösning

År 2022 levererade O.B.Wiik en av sina största hallar någonsin till Postnord i Norrköping. Den hallen är 62 meter bred, 323 meter lång och cirka 8 meter hög. Året innan det levererade företaget sin största hall någonsin. En hall som är runt 700 meter lång och 40 meter bred.

– Postnords hall i Norrköping är en komplett hall där vi levererat själva hallen, portar, belysning, dörrar och avfuktning. Det är ett av de större projekten som vi genomfört och vi trivs med att leverera av större storlek och det är något vi vill fortsätta göra, säger Fisnik Nuhiu.

Fördelarna med tälthallar är att det är en flexibel och kostnadseffektiv lagerlösning som inte kräver samma markförberedelser som exempelvis en plåthall eller en hall med sandwichpaneler.

– Våra tälthallar är förankrade mot asfalten så det behövs inga betongfundament. Sedan är det enkelt att både korta ned och förlänga tälten om man vill det och det är enkelt att demontera dem, säger Fisnik Nuhiu.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0