Sponsrad
4 min lästid

Wallbox breddar laddboxportföljen och tar sikte på ny marknad

25:e april 2024, 14:16
Wallbox breddar laddboxportföljen och tar sikte på ny marknad
Bildcred: Wallbox.
Sponsrad
Like 0

Den nya laddaren, Wallbox ABL eM4, är framtagen för semipublika miljöer så som fordonsparker, bostadsrättsföreningar och laddning för anställda. Den kommer även att kunna göra stor nytta för kommersiella fastighetsägare och på vanliga parkeringsplatser.

– Den här laddaren är ett jättebra tillskott till vår laddboxportfölj och nu kommer vi att kunna erbjuda alla typer av laddning för elbilar. Vi tror att den här laddaren kommer tas emot väldigt bra och för de som redan gillar Wallbox så kommer de kunna bredda sin affär med oss och erbjuda lösningar inom ett segment där vi sedan tidigare inte varit så starka, säger Robin Palmgren, Country Manager för Wallbox Norden.

Robin Palmgren, Country Manager för Wallbox Norden. Bildcred: Wallbox.

För en bra upplevelse

Wallbox ABL eM4 kommer med både singel- och dubbla uttag, inbyggd jordfelsbrytare samt en MID-mätare för att enklare kunna ha koll på förbrukningen. Dessutom kommer en display på laddaren att visa förbrukningen i kilowatt och installationsträning samt certifiering kommer att erbjudas.

– Vi vill möjliggöra att både kund och installatör får en så bra upplevelse som möjligt. Detta sker via en installatörsapp som säkerställer att installatören lämnar ifrån sig en fullt fungerande anläggning. Sedan bygger man upp nätverken med en kontrollenhet som ska fungera som en router för de andra enheterna. Och via antingen Wi-Fi eller 4G kommer de sedan kommunicera med laddarna, säger Robin Palmgren.

Bildcred: Wallbox.

”Exakt rätt läge”

Förra hösten förvärvade Wallbox bolaget ABL, som är ett av de marknadsledande laddboxbolagen i Tyskland, och det är tack vare det som man nu är redo att ta sikte mot en ny marknad för elbilsladdning.

– Det känns som att vi lanserar denna satsning i exakt rätt läge. Efter ett första kvartal med relativt låga försäljningssiffror av elbilar stundar nu våren och sommaren och därför känns det som att timingen är perfekt för lanseringen av en snygg och pålitlig laddare som ska lösa de flesta behoven där ute. Det finns många som redan har erfarenhet av ABL så vi ser fram emot att få samtal och lära känna nya bekantskaper bland våra installatörer där ute i landet, säger Robin Palmgren.

Mellan 22 och 23 maj pågår Stockholm Smartcity Conference & Expo på Kistamässan och där kommer det finnas möjlighet att både se och höra mer om Wallbox nya laddare.

– Vi hoppas såklart att så många som möjligt kommer till vår monter B:02 där man får uppleva laddaren i verkligheten. Det kommer finnas möjlighet till frågeställning och en djupare produktgenomgång. Har man inte möjlighet till det så går det lika bra att kontakta oss och vi kommer gärna ut i landet och presenterar Wallbox ABL eM4 för de som är intresserade, säger Robin Palmgren.

Bildcred: Wallbox.
#wallbox
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0