Sponsrad
3 min lästid

Så förvandlar du din elbil till en kassako – och hjälper samhället

27:e mars 2024, 12:51
Så förvandlar du din elbil till en kassako – och hjälper samhället
Sponsrad
Like 0

En av lösningarna till Sveriges och Europas energikris kan redan sitta monterad på din vägg. Du kanske har hört talas om Vehicle To Grid, där elbilsbatterier hjälper till att stabilisera elnätet genom smart balansering? Nu är det lättare än någonsin att själv börja bidra, tack vare det svenska bolaget Greenelys Virtuella Kraftverk – och Greenely Wallet.

Greenelys Virtuella Kraftverk är en banbrytande teknologi som agerar reservkraft för att säkerställa en stabil elförsörjning vid störningar. Eftersom systemet redan idag består av tusentals kunder kan det effektivt balansera nätets frekvens i realtid, något som bidrar till en hållbar och effektiv användning av vårt elnät.

Tjäna mer ju oftare du laddar elbilen

Tjänsten som Greenely tillhandahåller via sina medlemmar ersätts av Svenska Kraftnät, och intäkterna som betalas ut delas mellan alla kunder. Kort sagt: Ju mer du laddar din bil, desto mer pengar kan du tjäna på det.

Samtidigt som du laddar elbilen kan du genom Greenely Wallet se hur din balansering av elnätet belönas i realtid. Poängen som du tjänar omvandlas sedan till pengar och dras av på varje månads elfaktura.

Genom att ge kunderna en tydlig bild av vad de kan tjäna på att bidra till framtidens elnät, hoppas Greenely att fler svenskar inser den viktiga rollen de kan spela i elförsörjningen.

”Stort steg mot ett hållbart elnät för Sverige”

“Framtiden kräver innovativa lösningar som inte bara adresserar miljömässiga utmaningar utan också ger ekonomiska incitament för konsumenterna. Med Greenelys Virtuella Kraftverk och visualiseringen genom Greenely Wallet tar vi ett stort steg mot att realisera visionen om ett smart, balanserat och hållbart elnät för Sverige”, säger Tanmoy Bari, VD och medgrundare av Greenely.

Vill du också tjäna pengar på att stötta landets elnät? Det kräver bara tre enkla steg:

1. Bli kund hos Greenely

Ta första steget och bli kund hos Greenely redan idag.

Bli kund

2. Anslut din laddbox

Har du en laddbox från Zaptec eller Easee kan du enkelt ansluta den i Greenely-appen och du är igång direkt! Om du inte har en laddbox, har Greenely ett grymt erbjudande till dig.

Gå till erbjudande

3. Tjäna pengar

Du kommer tjäna pengar med din elbilsladdning via din laddbox. Via Greenely-appen kan du hålla koll på dina intäkter som betalas ut via din faktura.

Läs mer om Greenelys Virtuella Kraftverk och Greenely Wallet här!

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0