Sponsrad
2 min lästid

Hyresvärdar sparar tid med ny tjänst för lägenhetsbyten

14:e februari 2023, 13:28
Hyresvärdar sparar tid med ny tjänst för lägenhetsbyten
Tobias Jonnarth, VD på Lägenhetsbyte Sverige
Sponsrad
Like 0

För många hyresvärdar är lägenhetsbyten en omständlig och tidskrävande process. Med det digitala verktyget Bytesansökan kan den genomsnittliga tidsåtgången för en byteshandläggning minska från mellan 7 och 15 timmar till drygt 1 timme. På Fastighetsmässan erbjuds hyresvärdar möjligheten att testa verktyget och själva upptäcka dess effektiviseringspotential. 

–Vi har i drygt tjugo års tid erbjudit Lägenhetsbyte, en digital tjänst som hjälper privatpersoner att genomföra lägenhetsbyten. Samtidigt efterfrågar många hyresvärdar ett verktyg som kan hjälpa dem att administrera lägenhetsbyten på ett smidigt, effektivt och kvalitetssäkrat sätt. Att genomföra lägenhetsbyten är en lagstadgad rättighet så många hyresvärdar efterlyser ett effektivt sätt att hantera dem. Så föddes idén till Bytesansökan, som lanserades hösten 2022, säger Tobias Jonnarth, vd på Lägenhetsbyte Sverige.  

Bytesansökan är ett molnbaserat och användarvänligt verktyg som dels digitaliserar de delar av bytesprocessen som många hyresvärdar tidigare hanterat analogt, dels spar mycket tid, vilket i sin tur innebär att medarbetarna kan lägga mer av sin tid på annat. 

Används av ett hundratal hyresvärdar

I dagsläget används Bytesansökan av ett hundratal hyresvärdar. Hyresvärdar som är nyfikna på verktyget erbjuds även en kostnadsfri provperiod på tre månader.

–Vi har digitaliserat och optimerat hela bytesprocessen från start till att leverera ett fullständigt beslutsunderlag till handläggarna med all färdig information samt dokumentation på alla involverade bytesparter. Eftersom vi har skapat en strukturerad process så erbjuder vi även hyresvärdar som använder vårt verktyg en helt ny möjlighet att öka kvalitetssäkringen av lägenhetsbyten. På Fastighetsmässan ger vi hyresvärdar möjlighet att lära känna och testa vårt digitala verktyg på plats. Intresset för Bytesansökan har hittills varit mycket stort, vi är övertygad om att det här är ett verktyg som kan göra verklig skillnad för betydligt fler hyresvärdar, säger Tobias Jonnarth. 

#lägenhetsbyte
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0