Sponsrad
3 min lästid

Vad kan ni göra för att skydda företagets elavtal inför vintern?

2:a september 2022, 14:46
Vad kan ni göra för att skydda företagets elavtal inför vintern?
Sponsrad
Like 0

Historiskt sett har elpriserna alltid varit högre under årets kallare månader. 2022 har varit ett rekordår rakt igenom och priserna ser ut att fortsätta vara höga och volatila framöver. Därför är det dags att förbereda ert företags elavtal inför vintern.

Under 2022 har elpriserna nått rekordhöga nivåer. Av årets första sju månader (januari till juli) har fem av dem varit de dyraste någonsin, där juni – som vanligtvis brukar ha ett lågt elpris – var den tredje dyraste månaden i Sveriges historia. Blickar vi framåt ser det ut som att elpriserna fortsatt kommer ligga på en hög nivå, och att vi kommer se stora svängningar från dag till dag.

Klicka här för att se de genomsnittliga elpriset/månad genom åren. 

Vad kan ni göra för att prissäkra ert företags elavtal?

När vintern kommer och elpriserna historiskt sett varierar som mest kan det vara skönt att veta vad som väntar på företagets elräkning. Med tilläggstjänsten Prissäker kan ni välja att binda företagets elpris tillfälligt under två månader i taget, minst fyra gånger per år.

– De företagskunder i prisområde SE3 som valde att nyttja tjänsten Prissäker under de första 6 månaderna 2022 sparade i snitt 19 öre/kWh, vilket motsvarar ett 14 % lägre elpris jämfört med om de hade legat rörligt under samma period, berättar Viktoria Wirell Business Manager inom Fortum Företag.

De månader när det rörliga elpriset stack iväg som mest under 2022, januari och juni, sparade företagskunderna som nyttjade Prissäker 35% respektive 20% mot det rörliga elpriset (i prisområde SE3).

– Prissäker fungerar så att vi på Fortum går till den nordiska elbörsen och köper ett fast pris som vi sedan erbjuder våra företagskunder som tecknat Prissäker. Avtalet gäller för två månader i taget och som kund får man erbjudande att binda elpriset minst fyra gånger per år, två månader i taget. Det är så klart valfritt att binda priset och heller ingen garanti att man tjänar på att ha Prissäker, eftersom vi inte vet med säkerhet hur priserna på elbörsen kommer att utvecklas. Men den stora fördelen med Prissäker är just möjligheten till förutsägbarhet. Vi ser att många av våra företagskunder uppskattar att kunna låsa priset i korta perioder för att slippa överraskningar när elräkningen kommer. Prissäker hjälper kunderna att budgetera och ha en god kontroll över sina kostnader, säger Wirell.

Vem kan nyttja Prissäker?

Prissäker passar de företagskunder som har ett rörligt eller portföljförvaltat elavtal (Fortum Smart) samt har en elförbrukning under 100 000 kWh per år.

– Prissäker är dels en tjänst för de prismedvetna, dels för alla som vill ha förutsägbarhet, avslutar Wirell.

Hur tecknar man Prissäker?

Som befintlig kund hos Fortum kan ni lägga till Prissäker till företagets elavtal genom att fylla i formuläret eller ringa till vår kundservice på 020 818 818 (vardagar mellan 08:00 och 17:00). Just nu bjuder vi på avgiften för Prissäker den första månaden!

Som ny kund hos Fortum kan ni teckna ett elavtal online på 2 minuter. Vi bjuder på den fasta avgiften i 6 månader och Prissäker i 1 månad. Bli kund här.

Vill ni veta mer om Fortum? Läs mer här.

#fortum
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0