sponsored
27:e april 20223 min lästid

Helhetslösning från CaCharge – smarta laddstolpar för din bostadsrättsförening

27:e april 20223 min lästid
Helhetslösning från CaCharge – smarta laddstolpar för din bostadsrättsförening
Bild: CaCharge
Sponsrade
Like 0

Med en helhetslösning från CaCharge ingår allt från laddboxar och laddtjänster till betalningar och support. Det innebär att bolaget finns med genom hela kedjan när bostadsrättsföreningar vill investera i elbilsladdning. På så sätt blir det både lättare att komma i gång och att driva anläggningen när den väl är installerad.

– Vi är den enda kontakten kunden behöver för en smart laddlösning. Med våra egna laddboxar och system anpassar vi anläggningen efter kundens önskemål utan att blanda in en 3:e part. Vi vill att kunderna ska få ett ”självspelande piano” med så lite egen administration som möjligt, säger Jonas Wånander, Key Account Manager på CaCharge.

Att kunden får hjälp med administrationen innebär att CaCharge först tar reda på vad laddbehovet för den aktuella kunden är och därefter sköter CaCharge både lastbalansering, debitering av faktisk förbrukning, hantering/autentisering av nyttjare, kundtjänst, övervakning, motorvärmarfunktion och administration.

Marknadens smartaste effektstyrning

Med hjälp av lastbalansering styr man anläggningen till att använda den tillgängliga effekten optimalt.

– Här ligger vårt molnbaserade styrsystem Charge Hub i framkant och med systemet kan vi även styra laddboxar av annat fabrikat. Det ger en stor flexibilitet. Vi kan också effektstyra ladduttagen mot fastighetens övriga elförbrukare och på så vis se till att inga onödiga effekttoppar sker, berättar Jonas Wånander.

Steg för steg – så kommer du i gång

Inför installationen av laddstolpar vid en BRF kan det kännas som att det finns väldigt mycket att tänka på, men för att underlätta arbetet har CaCharge tagit fram en steg för steg-lista där varje steg i processen förklaras. Här ges också tips på bidrag och direktlänkar till relevanta sidor.

Tipsen till BRF-styrelsen hittas på: https://cacharge.com/elbilsladdning/brf/

Smidig fakturering med användarvänlig app

När man väljer en helhetslösning från CaCharge får man också en användarvänlig app där betalningarna registreras. Här laddar man sin bil via ett individuellt konto vilket säkerställer att varje användare debiteras utifrån exakt och faktisk förbrukning. Betalningarna hanteras sedan av CaCharge.

Bild: CaCharge

– Vi skapar också möjligheten till att integrera vårt laddsystem med andra parkeringsappar och att samutnyttja olika typer av nyttjare på samma laddbox. Det innebär att man kan anpassa prissättningen utifrån exempelvis dag- och nattparkering, boendeparkering eller gästparkering, säger Jonas Wånander.

Gustav Nordström, styrelseledamot i Brf City i med 900 lägenheter i Täby, avslutar:

– CaCharge gjorde det enkelt för styrelsen att fatta beslut. Låg investeringskostnad för infrastrukturen och styrelsen slipper löpande administration. CaCharge hjälper oss att debitera den boende med förbrukad el och att vi även har skalbarheten – att lätt installera nya laddboxar till systemet, gör det smidigt framöver.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0