Sponsrad
3 min lästid

Hogstad Aluminium firar 50 år 2021

15:e juni 2021, 13:39
Hogstad Aluminium firar 50 år 2021
Sponsrad
Like 0

Hogstad Aluminium bildades 1971 och är därmed Sveriges äldsta bolag i balkongbranschen. Dagens drygt 40 medarbetare skapar balkongräcken, balkonginglasningar och balkongutbyggnader för flerbostadshus i hela landet. Allt är specifikt kundanpassat med mycket hög kvalitet.

Hogstad är en liten by på östgötska slätten, strax utanför Mjölby. Där startade verksamheten och därav namnet Hogstad Aluminium. När lokalerna inte längre räckte till köpte man en fastighet på Transformatorgatan i Mjölby 1989. Där är man fortfarande kvar.

– Vi nyttjar cirka hälften, eller 4 000 kvadratmeter, och hyr ut resterande lokaler till Toyotas trucktillverkning, Toyota Material Handling. I fastigheten ingår också cirka ett hektar mark som kan bebyggas, så det finns goda möjligheter för oss att expandera om det skulle bli aktuellt i framtiden, säger vd och försäljningschef Stefan Anderberg.

– Vi är kända för att producera ordentliga grejor med en gedigen, hög kvalitet och snygga detaljlösningar. Det är en fördel att vi har allt under samma tak. Då kan vi enkelt visa kunderna olika lösningar direkt på plats och vi tillverkar både moderna och tidstypiska produkter anpassade både för nyproduktion och renoveringsmarknaden, säger Stefan Anderberg.

Estetik och personsäkerhet

– Arkitekterna gör förslag på färg och form och det kan ibland vara en utmaning att anpassa dessa efter vad som är möjligt att tillverka och kraven på personsäkerhet etc. Arkitekter tänker mer på estetik och då få vi ha en dialog och försöka översätta deras visioner till det närmaste vi kan komma i tillverkningen. En av våra styrkor är att vi kan vara med från början genom hela projektet.

Vi tycker själva att vi är bra på att bolla idéer och serva kunderna med bra lösningar och vi är medlem i Balkongföreningen Norden som står för kvalitet, säkerhet och kontroller i balkongbranschen, säger Stefan Anderberg.

                                                                     I Weland sedan 1998

Hogstad Aluminium har varit en del av Welandkoncernen sedan 1998.

– Det är en styrka att vara en del av en så välkänd koncern med många bolag inom byggbranschen, säger Stefan Anderberg.

Solceller till våren

Vad kan vara bättre än att fira 50 år med en miljöförbättrande åtgärd? Under våren har en stor solcellsanläggning kommit på plats på taket som ska producera 120 000 kW/år. Det motsvarar ca 30% av den energi som förbrukas i produktionen.

– Vi ska självklart uppmärksamma vårt jubileum på olika sätt, men av förklarliga skäl kan vi inte planera för något större evenemang just nu, avslutar Stefan Anderberg.

LÄS MER HÄR.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0