Sponsrad
2 min lästid

NYHET! Balkongbibliotek med BIM-lösningar

14:e juni 2021, 06:46
NYHET! Balkongbibliotek med BIM-lösningar
Sponsrad
Like 0

Göteborgsbaserade Alnova Balkongsystem startade sin verksamhet 1979 i Gamla Sockerbruket och är idag en ledande tillverkare av Balkongräcken och inglasningar på den svenska marknaden.

– Vi har haft en explosionsartad utveckling de senaste åren i samband med att vi flyttade in i våra nya lokaler 2017. Under de här åren har vi dubblat i princip allt – omsättning, personalstyrka och antalet kunder och resan fortsätter framåt. I och med att vi är väldigt fokuserade på balkonger och inget annat så är vi specialister och jag vågar påstå att få företag kan mäta sig med den kompetens som vi har inom design, tillverkning och montage inom vår nisch. En annan sak som ligger oss varmt om hjärtat är tillverkning lokalt. Riktig hållbarhet handlar ju också om att vi inte skall skicka grejer runt hela jorden som man lika gärna kan tillverka i landet, säger Alnovas VD Magnus Andersson och fortsätter:

– Sen underlättar det naturligtvis att samla all kompetens under ett tak. Händer något är lösningen aldrig långt borta.

Alnova genomför årligen omkring 800 projekt och samarbetar med landets största byggbolag. Utöver detta arbetar man mycket tätt med föreskrivande led som tex arkitekter och byggherrar och företaget har investerat i ett helt nytt uppdaterat BIM-bibliotek tillgängligt för alla.

– Vi har alltid tillhandahållit ritningar och annan info men med vårt nya BIM-bibliotek i ProdLib går vi ett steg längre. Det sparar inte bara tid för arkitekten utan även för oss och framförallt får byggnaden en genomtänkt lösning för både räcken och inglasningar om man väljer Alnovas BIM-lösningar, säger Peter Engberg, CAD-chef.

Trots marknadens kanske bredaste standardsortiment blir det mycket specialprodukter och i flera prestigeprojekt är så mycket som hälften av projektinnehållet specialtillverkat efter projektens unika förutsättningar.

-Med de material vi kan erbjuda är alternativen mer eller mindre oändliga, inte bara hur själva balkongen utformas utan även hur den anpassas till arkitekturen.

Resan framöver lär bli lika intressant som tidigare och det är som vanligt mycket på gång hos Alnova. Det är så företagsandan är utformad, med siktet på högt uppsatta mål och ambitionen ännu högre.

LÄS MER OM VÅRA TJÄNSTER HÄR

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0