HandelICA bygger ny butik – blir en Supermarket helt i trä
24.11.2021 13:43 5 min lästid

ICA bygger ny butik – blir en Supermarket helt i trä

24.11.2021 13:43 5 min lästid
Bild: ICA Fastigheter

Bild: ICA Fastigheter

ICA Fastigheter fortsätter att bygga i trä. Denna gång nya ICA Supermarket i Östhammar som utvecklas i anslutning till väg 76 med Apotek Hjärtat som granne. Butiken har planerad öppning 2023 och ersätter den nuvarande butiken i Östhammar.

Emilia Granberg
0

Nu får Östhammar en ny ICA-butik. Butiken byggs helt i trä och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. I samma byggnad kommer Apoteket Hjärtat att husera, och för att erbjuda utökad service kommer även en drive thru-lösning att byggas.

− För ICA Fastigheter är det viktigt att bygga hållbara fastigheter över tid och bidra till ett bättre samhälle, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Butiken planeras bli cirka 1 500 kvadratmeter vilket gör butiken mer än dubbelt så stort som den tidigare, och Apotek Hjärtat byggs till att bli cirka 200 kvadratmeter. Fastigheten har planerad byggstart under våren 2022 och planerad öppning för butiken är under 2023.

Sedan tidigare har ICA Fastigheter byggt ICA Supermarket Lindvallen helt i trä och i nyligen togs det första spadtaget för ytterligare en träbyggnad – ICA Maxi Åkersberga.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!