HamnarNCC rustar upp två hamnar i Nordnorge
3/12/2021 1min lästid

NCC rustar upp två hamnar i Nordnorge

3/12/2021 1min lästid
NCC rustar upp två hamnar i Nordnorge

Foto: NCC

Ordervärdet uppgår till cirka 345 miljoner kronor och uppdraget som innebär omfattande miljösanering och upprustning planeras vara färdigställt 2023.

Det är på uppdrag av Hammerfest kommun och Kustverket som NCC ska utföra förbättringsarbeten i hamnarna i Hammerfest och Forsöl i Nordnorge. Bakgrunden till uppdraget är den norska miljömyndighetens krav på att sanera de förorenade sedimenten på havsbotten i Hammerfest hamn. Projektet går under namnet Ren hamn.

NCC:s uppdrag omfattar rivning av befintlig kajkonstruktion samt byggnation av ny, etablering av en deponi för förorenade massor, miljömuddring och övertäckning i Hammerfest hamn samt fördjupning av hamnarna i både Hammerfest och Forsöl. NCC utför uppdraget tillsammans med dotterbolaget Sjöentreprenören.

– Det här uppdraget visar NCC:s breda kompetens. Vi har stor erfarenhet av att hantera liknade uppdrag och har egna resurser för de arbeten som sker i vatten. Vi ser fram emot att få bidra till att både rusta upp och förbättra hamnarna i Hammerfest och Forsöl, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Arbetet inleds så snart som möjligt och planeras vara färdigställt i augusti 2023. Uppdraget är en utförandeentreprenad och ordervärdet om cirka 345 MSEK registreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Infrastructure.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!