HamnarNy affärsdirektör på Sjöfartsverket
14.06.2021 15:07 3 min lästid

Ny affärsdirektör på Sjöfartsverket

14.06.2021 15:07 3 min lästid
Bildkälla Sjöfartsverket

Bildkälla Sjöfartsverket

Hon har haft ledande befattningar inom näringslivet och främst Volvokoncernen.

Marcus Rosenholm
0

I augusti tillträder Anna Norinder rollen som ny affärsdirektör vid Sjöfartsverket. Anna efterträder Sjöfartsverkets nuvarande affärsdirektör tillika ställföreträdande generaldirektör Ove Eriksson, som går i pension till sommaren.

– Det känns jätteroligt att gå in i en tjänst där så mycket av det jag gjort tidigare kan komma till användning, min utbildning, tidigare arbeten och mitt intresse för sjöfart. Det känns också spännande att få en roll där jag kan bidra både till sjöfarten och därigenom också till Sverige, säger Anna Norinder, tillträdande affärsdirektör vid Sjöfartsverket.

Anna Norinder är idag doktorand inom tjänsteutveckling på Chalmers Tekniska Högskola, och har en lång erfarenhet av ledande befattningar inom näringslivet och främst Volvokoncernen. Hon har bland annat arbetat med marina produkter på Volvo Penta, samt med global logistik på Volvo Logistics Services.

– I mina tidigare positioner har jag sett hur viktig sjöfarten är i transportkedjan där förutsägbarhet och uppdaterad information är nycklar till framgångsrik logistik. Genom fortsatt arbete som bidrar till effektivitet, stabila ledtider och informationsdelning kan vi göra sjöfarten till ett ännu bättre alternativ för transportköpare, säger Anna Norinder.

Anna efterträder Ove Eriksson som går i pension den 30 juni. I mellantiden under sommaren går Sjöfartsverkets Kerstin Hansdotter in som tillförordnad affärsdirektör, tillsammans med Anna Norinder. Samtidigt får Sjöfartsverkets nuvarande infrastrukturdirektör Joel Smith uppdraget som ny ställföreträdande generaldirektör efter Ove Eriksson.

Sjöfartsverket har sedan tidigare också rekryterat Therese Engström som ny HR-direktör, en roll som tillsattes under april månad. Hon har sen tidigare bland annat arbetat som Vice President Human Resources vid den finländska stålkoncernen Outokumpu.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!