GruvaInstalcobolag får gruvuppdrag av LKAB
19/01/2022 1min lästid

Instalcobolag får gruvuppdrag av LKAB

19/01/2022 1min lästid
Instalcobolag får gruvuppdrag av LKAB

Foto: Instalco

MRM Mining har fått i uppdrag att utföra tekniska installationer i LKAB:s gruva i Malmberget. Uppdraget innefattar renovering och uppgradering av transportsystemet ner till 600-metersnivån i gruvan.

Kommande år ska stora mängder järnmalm brytas på det Västra fältet i gruvan i Malmberget, där gruvhissarna har stort behov av renovering och uppgradering.

– Vi har ett nära samarbete med LKAB och är stolta över det här uppdraget som är av betydande omfattning. För att säkerställa den framtida upptagningskapaciteten krävs stora entreprenadarbeten av olika slag. En stor del av arbetena är i och i anslutning till ett vertikalt hisschakt som är 700 meter djupt vilket kräver specialistkunskap och säkerhetstänk i alla led, säger Mattias Nilsson, vd på MRM Mining.

Uppdraget omfattar mekaniska installationer, demontage, montage och byggarbeten vid renoveringen och uppgraderingen av anläggningar för transport, kross och dammutsugning.

MRM Mining är specialiserade på installation och service inom gruvindustrin och har ett långtgående samarbete med LKAB kring gruvorna i Malmberget och Kiruna.

Källa: Instalco

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!