GasGasum ingår i ett samarbete med Samskip
27/05/2020 1min lästid

Gasum ingår i ett samarbete med Samskip

27/05/2020 1min lästid
Gasum ingår i ett samarbete med Samskip

Samskip Kvitnos, ett av Samskips fartyg, bedriver linjesjöfart mellan Rotterdam och Norge och reser hela vägen till Europas nordligaste stad, Hammerfest. Bildkälla: Gasum

Samskip kommer kunna bunkra snabbt och säkert direkt från anläggningen via en lastarm.

Gasum har ingått ett samarbete med Samskip, ett shippingföretag baserat i Rotterdam. Partnerskapet med Gasum gör att Samskip kan bunkra LNG i Risavika, Norge.

Gasums LNG-anläggning ligger endast 200 meter från kajen. På så sätt kan LNG bunkras snabbt och säkert direkt från anläggningen via en lastarm. Gasum stöder också Samskips dörr-till-dörr-logistik på land och till havs.

– Partnerskapet med Samskip är goda nyheter för oss! Vi är stolta över att vara en del av en större förändring inom sjöfartsindustrin, säger Gasums Jacob Granqvist, försäljningschef för Maritime.

Genom att använda flytande naturgas som marint bränsle minskar man utsläppen betydligt jämfört med konventionella bränslen, som exempelvis tung eldningsolja. Användning av LNG förbättrar den lokala luftkvaliteten och minskar växthusgasutsläppen (GHG) med upp till 20 procent jämfört med konventionella bränslen, skriver Gasum.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!