GasGasum öppnar ny tankstation
16/12/2019 1min lästid

Gasum öppnar ny tankstation

16/12/2019 1min lästid
Gasum öppnar ny tankstation

Bildkälla: Gasum

En del av Gasums nätverk av stationer.

Gasum har öppnat sin första tankstation för flytande Naturgas (LNG) och flytande biogas (LBG) i Skåne.

Tankstationen är en del av det expanderande nordiska nätverket av tankstationer med flytande gas. Gasum ökar samtidigt produktionskapaciteten av förnybar biogas och bygger just nu en ny biogasanläggning vid Stora Ensos massa- och pappersbruk i Nymölla utanför Kristianstad.

50 nya stationer till 2020

Den nya tankstationen är en del av Gasums planer på att bygga ett nätverk av 50 nya tankstationer för tunga fordon i Norden fram till början av 2020-talet. Tankstationen i Kristianstad kommer att vara Gasums åttonde station i Sverige.

– I och med öppningen av tankstationen i Kristianstad stärker vi infrastrukturen för tankstationer för gas i södra Sverige. Genom att expandera nätverket av tankstationer längs huvudlederna i Sverige kan fler svenska logistikföretag minska utsläppen genom att övergå till LNG och LBG. Det är också fantastiskt att se att medvetenheten om alternativa bränslen med låga utsläpp ökar, vilket gör att de blir mer populära bland logistikföretagen, förklarar Mikael Antonsson, Director Traffic Gasum, Sverige i ett pressmeddelande.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!