GasNorrköping får ny tankstation för flytande biogas
8/12/2021 1min lästid

Norrköping får ny tankstation för flytande biogas

8/12/2021 1min lästid
Norrköping får ny tankstation för flytande biogas

Svensk biogas etablerar en ny tankstation i Norrköping. Pressbild: Svensk Biogas

Under 2022 bygger Svensk Biogas en tredje publik tankstation för flytande biogas (LBG) i Östergötland. Platsen är Norrköping, närmare bestämt Kvicksilvergatan som ligger nära E4:an och Ingelstad.

I november 2022 väntas en ny tankstation för flytande biogas öppnas i Norrköping. Flytande biogas är ett fossilfritt fordonsbränsle för tunga fordon som minskar nettoutsläppen av koldioxid med cirka 90 procent jämfört med fossil diesel.

– Vi är mycket glada över att etablera en tankstation i Norrköping, det ligger helt i linje med vår strategi att bygga världens mest resurseffektiva region. Det känns extra bra att vi dessutom ger Alfredsson Transport möjlighet att tanka sina fordon på hemmaplan. På det sättet kan vi stärka vårt värdefulla samarbete ytterligare, säger Erik Nordell, produktansvarig flytande biogas, i ett pressmeddelande.

Alfredsson Transport som Erik Nordell talar om är ett åkeriföretag vars lastbilar bland annat körs på LBG, och genom att bolaget transporterar flytande biogas till tankstationerna i Östergötland och Västervik innebär närheten mellan tankstationen och bolaget en cirkulär lösning för bränslet.

Projektet med att bygga den nya tankstationen har fått 45 procent i stöd, beviljat av Klimatklivet.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!