Företag & AffärerMarkköp för miljoner vid Landvetters flygplats
18.10.2021 09:51 5 min lästid

Markköp för miljoner vid Landvetters flygplats

18.10.2021 09:51 5 min lästid

Visionsbild över framtida Göteborg Landvetter Airport. Visionsbild: Krook & Tjäder

Efterfrågan är fortsatt stark på logistikfastigheter vid flygplatsen enligt Swedavia, som nu börjar arbetet med Logistics Park 2.

Malin Rothenborg
0

Swedavia säljer nu de sista byggrätterna på logistikområdet Logistics Park 1 vid Göteborgs flygplats i Landvetter
till möbelföretaget Nordiska Galleriet Properties. Det meddelar den statliga flygplatsoperatören i ett pressmeddelande.

Försäljningen av byggrätterna omfattar tre markägande bolag med ett underliggande fastighetsvärde på cirka 17,4 miljoner kronor. Försäljningen är den tredje på kort tid, då avtal om avyttring nyligen tecknats med både North Park Fastigheter och Zeppelin Sverige.

I och med försäljningen är samtliga byggrätter sålda på logistikområdet Logistics Park 1, som har en markyta om totalt 300 000 kvm. Under de senaste tre åren har ca 95 000 kvm nya lokaler för lager och logistik färdigställts. Ytterligare ca 20 000 kvm kontors-, verksamhets- och lagerlokaler kommer med den senaste tidens försäljningar att skapas under de kommande två åren.

– Intresset för etablering av logistikverksamhet i anslutning till det optimala transportnav som flygplatsen utgör är fortsatt stark. För att möta den efterfrågan påbörjar Swedavia nu arbetet med Airport City Göteborgs andra logistikområde, som till ytan är dubbelt så stor som den första logistikparken, säger Stefan Stenberg, vd för Swedavia Real Estate.

Detaljplanearbetet för det nya logistikområdet kommer att starta under nästa år. Målet är att den första byggnaden på området ska stå klar under år 2025. Totalt sett planeras en utveckling av ca 350 000 kvm lager- och logistikanläggningar.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!