Företag & AffärerLesjöfors expanderar på USA-marknaden
13/12/2021 1min lästid

Lesjöfors expanderar på USA-marknaden

13/12/2021 1min lästid
Lesjöfors expanderar på USA-marknaden

Ola Tengroth. Bild: Lesjöfors

Koncernen har förvärvat tillgångarna och verksamheten i Plymouth Spring Company, Inc., en USA-baserad tillverkare av industrifjädrar.

Plymouth tillverkar kundanpassade metallfjädrar, stansade delar och böjda tråddetaljer, med säte i Bristol, Connecticut, USA. Med en väletablerad marknadsställning består kundbasen av över 600 kunder inom olika branscher som elektronik, järnvaror, industri, försvars- och bilindustri. Bolaget har 55 anställda och omsätter cirka 12 miljoner dollar per år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lesjöfors verkställande direktör, Ola Tengroth, kommenterar affären:

– Lesjöfors har följt Plymouths utveckling över tid och vi är imponerade över bolagets utveckling. I och med förvärvet etablerar Lesjöfors en närvaro i USA inom industrifjädrar, och bolaget kommer att fungera som en plattform för framtida organisk och förvärvad tillväxt i regionen. Jag ser fram emot att samarbeta med bolagets ledning för att bygga vidare utifrån denna plattform och fortsätta utveckla och växa bolaget.

Plymouths VD, David Devoe:

– Det är mycket spännande att bli en del av Lesjöfors. Att få tillgång till Lesjöfors globala nätverk och breda kapacitet kommer att hjälpa oss att utveckla vår kundbas och att ta tillvara på nya affärsmöjligheter.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!