Företag & AffärerVictoria Park storköper i centrala Landskrona
15/12/2021 2min lästid

Victoria Park storköper i centrala Landskrona

15/12/2021 2min lästid
Victoria Park storköper i centrala Landskrona

Bild: Victoria Park

Affären innebär förvärv av 830 lägenheter fördelade på 24 fastigheter. Säljare är Paulssons Fastigheter.

– Vi är glada för att vi har hittat en bra, stabil och långsiktig fastighetsägare som tar över våra hyresgäster och fastigheter i Landskrona. Victoria Park har goda förutsättningar att ta vid som ny ägare med resurser och ett socialt engagemang som vi sökte i processen. Genom affären skapar vi ekonomiska möjligheter för en fortsatt satsning på våra fastigheter i Lund med omnejd, för såväl befintliga utvecklingsfastigheter som nya fastighetsprojekt, säger Ewa Folkesson, vd för Paulssons Fastigheter.

Samtliga 24 fastigheter ligger samlat i centrala Landskrona, inom en radie av knappt 1,5 kilometer. Det framgår av ett pressmeddelande från Victoria Park, som tillträder fastigheterna den 1 mars 2022. 

– Landskrona är en stad med ett attraktivt läge, med närhet till Malmö och övriga Öresundsregionen. Det är också en kommun på frammarsch, där utvecklingen de senaste åren varit väldigt positiv. Vi ser stora möjlighet att med vår erfarenhet och storlek kunna bidra till att den utvecklingen fortsätter, säger Per Ekelund, vd för Victoria Park.

Vad prislappen för dessa fastigheter landade på har parterna valt att hålla hemligt tills vidare.

– Vi har bestämt oss för att inte kommunicera priset i affären, säger Ewa Folkesson, vd Paulssons Fastigheter.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!