Företag & AffärerWallenstam gör miljardförvärv i Göteborg
13/12/2021 1min lästid

Wallenstam gör miljardförvärv i Göteborg

13/12/2021 1min lästid
Wallenstam gör miljardförvärv i Göteborg

Wallenstam köper den kommersiella fastigheten Inom Vallgraven 15:13 i hjärtat av Göteborg. Bild: Wallenstam.

Fastighetsbolaget har tecknat avtal om att köpa en kommersiell fastighet i centrala Göteborg till ett överenskommet värde om 1 125 miljoner.

Fastigheten Göteborg Inom Vallgraven 15:13, med adress Östra Hamngatan 23-27/Södra Hamngatan 33-35/Drottninggatan 34-36 byggdes 1979 och omfattar cirka 12 000 kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cirka 75 procent utgörs av kontor och 20 procent av butiker. Bland de större hyresgästerna finns Handelsbanken, Naturkompaniet, H&M, och Randstad.

– Det känns väldigt trevligt att kunna göra ett förvärv från Handelsbanken, som vi har haft ett djupt samarbete med sedan en lång tid tillbaka. Det är en gedigen fastighet i hjärtat av Göteborg, säger Hans Wallenstam, vd.

– Det är en fantastiskt fin fastighet som vi nu köper. Den innehåller stora, samlade kontorsytor och kompletterar vårt övriga innehav i city, där vårt kommersiella bestånd finns samlat, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg samt vice vd Wallenstam.

Fastigheten säljs av Handelsbanken Fastigheter AB via bolag till ett överenskommet fastighetsvärde om 1 125 miljoner kronor. Wallenstam tillträder fastigheten den 1 f­ebruari 2022.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!