Företag & AffärerMestergruppen köper VVS Norge
13/05/2022 2min lästid

Mestergruppen köper VVS Norge

13/05/2022 2min lästid
Mestergruppen köper VVS Norge

Håkon G. Kristiansen, strategidirektör i Mestergruppen, och Thorbjørn Theie, Vd VVS Norge. Bild: Mestergruppen

Bygghandelsaktören Mestergruppen AS - med kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Järnia i Sverige - förvärvar VVS Norge AS. Bolaget bedriver verksamhet inom VVS, VA och sprinklerinstallationer, med en årsomsättning på cirka 4,7 miljarder kronor.

Mestergruppen som idag består av cirka 1000 medlemsföretag inom kedjor som verkar inom husbyggnation, bygghandel och måleri lägger till 200 medlemsföretag genom förvärvet av VVS Norge. Medlemsägda VVS Norge kommer fortsätta bestå av medlemmar som nu även blir delägare i Mestergruppen AS. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att VVS Norge nu är en del av Mestergruppen då vi passar bra ihop. Vi har en liknande kultur, baserad på medlemsföretag med hög yrkeskompetens. Båda sysslar med att utveckla starka varumärken och kedjekoncept som medlemmarna använder för att vinna marknadsandelar. Med VVS Norge kan vi erbjuda ännu bättre produkter och tjänster till våra kunder inom nybyggnation och renovering av bostäder och fritidshus, säger Mestergruppens vd Mikkel Sandvik.

VVS Norge AS som bildades 2018 består av bolag med verksamhet inom VVS, VA och sprinklerarbeten, samt VVS Norge Partner som driver verksamhet inriktad mot rörmokare. Omsättningen ligger i dagsläget på cirka 4,7 miljarder kronor.

– Det här är en väldigt bra lösning för oss. VVS Norge bildades för att öka lönsamheten och konkurrenskraften för norska VVS-företag. De senaste åren har medlemsföretagen i VVS Norge levererat goda resultat och jag är imponerad av allt vi har åstadkommit tillsammans. Vi är nu redo för ytterligare tillväxt och ser fram emot att få Mestergruppen som nya ägare. De har en ambitiös vision för framtiden och vi vill vara med i den här utvecklingen, säger Thorbjørn Theie, vd för VVS Norge.

Nu inväntas godkännande ifrån norska konkurrensverket.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!