Företag & AffärerPeab rullar ut ny funktion – han ska leda satsningen
21/12/2021 1min lästid

Peab rullar ut ny funktion – han ska leda satsningen

21/12/2021 1min lästid
Peab rullar ut ny funktion – han ska leda satsningen

Nils Rydén. Foto: Annika Persson

Peab har inrättat en ny övergripande funktion för forskning och innovation. Tanken är att området skall samordna kunskap, omvärldsbevakning och rådgivning för Peabs alla fyra affärsområden.

Chef för den nya funktionen blir Nils Rydén som har jobbat på Peab i olika roller sedan 2000, senast som forsknings- och utvecklingschef för Peab Anläggning samt som avdelningschef för Anläggningsteknik.

Han kommenterar det nya uppdraget:

– Hela världen står inför en stor klimatutmaning vilket i princip påverkar allt vi gör. Hela samhällets hållbarhetsmål och utveckling inom digitalisering kommer skapa nya affärsmöjligheter som delvis ligger utanför Peabs befintliga verksamhet. Det handlar bland annat cirkulära material, vattenhantering, nya energitjänster och mycket mer. Framtiden kommer snabbt inom dessa områden och kräver att Peab satsar långsiktigt på forskning och innovation.

Vad blir den nya funktionens huvudfokus?
– Vi kommer att ha blicken fäst på framtiden och inte låta oss begränsas till nuvarande affär och verksamhet. Huvudfokus blir att jobba mot en kund och en affär så som den kan komma att se ut om ungefär fem till tio år. Det känns väldigt spännande!. 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!