Företag & AffärerProffsaktörer i byggbranschen bildar ny jätte
10/12/2021 2min lästid

Proffsaktörer i byggbranschen bildar ny jätte

10/12/2021 2min lästid
Proffsaktörer i byggbranschen bildar ny jätte

Genrebild: Unsplash

Riskkapitalbolaget Adelis och fyra Stockholmsbaserade entreprenörsföretag bildar nu den nya koncernen Cirkura, som blir ledande inom renovering och service av fastigheter. Det uppger majoritetsägaren Adelis i ett pressmeddelande.

Circura grundas av de fyra entreprenörsföretagen Reomti, Våtrumsteknik, Heving&Hägglund och Dipart, i partnerskap med riskkapitalfonden Adelis och blir därmed ledande inom segmentet för renovering, ombyggnad och service av fastigheter.

Koncernen får en omsättning på 2 miljarder kronor med målet att dubbla omsättningen till 2025.

”Värdet av den svenska marknaden för renovering och ombyggnad av fastigheter uppgår till 200 miljarder kr per år. Marknaden väntas växa kraftigt tack vare ett ökande behov inom den offentliga sektorn, renovering av miljonprogrammen och inte minst ändrade levnadsmönster efter pandemin. Samtidigt ställs allt högre krav på branschens omställning mot hållbarhet, vilket kräver innovativa produktionsprocesser, energieffektiva lösningar och cirkulära modeller för material och produkter”, skriver Adelis i pressmeddelandet.

Torbjörn Torell tillträder som arbetande styrelseordförande i koncernen, och bidrar med 40 års branscherfarenhet, bland annat som vd för One Nordic, Svevia och Bravida. I styrelsen ingår även Ulrika Francke, styrelseordförande i Vasakronan, före detta VD Tyréns och ledande befattningar i Stockholms stad.

”Circura blir en unik aktör med flera framgångsrika specialistbolag i samma koncern, vilket skapar nya möjligheter att bättre vårda och förnya samhällets fastigheter. Bolagen behåller den personliga kontakten, samma varumärke och starka entreprenörsanda, men drar nytta av det stora företagets resurser och professionalism – det bästa av två världar. Tillsammans strävar vi efter att bli branschens mest kundnära, kvalitetsmedvetna och hållbara företag”, säger Torbjörn Torell.

Adelis uppger att med bolaget som huvudägare är målet att konsolidera branschen genom en aktiv förvärvsstrategi och fördubbla omsättningen fram till 2025.

”Adelis har följt branschen under flera år och noterat det uppdämda renoveringsbehov som blivit allt mer akut. Samtidigt ser vi att högre krav på kvalitet och hållbarhet skapar attraktiva möjligheter för en professionell koncern med större resurser. Vi är därför väldigt glada över att tillsammans med ledande entreprenörer skapa Circura, och ser fram emot att arbeta med alla duktiga medarbetare på denna spännande tillväxtresa”, säger Erik Hallert, på Adelis.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!