Fastighets arkivIkano flyttar in i Skanskas nya kontorshus
10.09.2014 08:14 3 min lästid

Ikano flyttar in i Skanskas nya kontorshus

10.09.2014 08:14 3 min lästid

"Hyllie är ett bra strategisk läge för oss"

Marcus Rosenholm
0

Skanska har tecknat avtal med Ikano om cirka 5 600 kvm i den andra etappen av det LEED-certifierade kontorshuset Klipporna i Hyllie. Inflyttning sker under 2015.

Klipporna ligger i direkt anslutning till Stationstorget och citytunnelstationen i Malmös nya klimatsmarta stadsdel Hyllie. Projektet består av tre byggnader sammanbundna med en grön innergård. Huset är ritat av Henning Larsen Architechts och har en stilren nordisk arkitektur med stora ljusinsläpp.

Ikanos finans- och fastighetsverksamhet hyr nu resterande ytor i den andra etappen av projektet. I våras startades även den tredje och sista etappen som är klar för inflyttning i början av 2016.

– Vi växer såväl i Sverige som internationellt och Hyllie är därför ett bra strategiskt läge för oss. Områdets och Klippornas stora fokus på hållbarhet går väl ihop med våra egna värderingar, säger Stefan Nyrinder, VD på Ikano Bank.

– Det är en tydlig trend att företag väljer gröna och hållbara alternativ i extremt kommunikativa lägen vid kontorsetableringar. Vi är glada och stolta över att kunna hälsa Ikano välkomna till Klipporna, säger Marie Persson, Marknadschef på Skanska Öresund.

 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!