2019-07-28 Räd mot olovliga uthyrningar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2016/08/mkb.jpg

Räd mot olovliga uthyrningar

Uthyrning

I höstas startade MKB Fastighets AB en riktad insats mot oriktiga hyresförhållanden. Sedan dess har fler än 150 lägenheter lämnats tillbaka till bostadskön. Den stora merparten av hyresgästerna har sagt upp sig själva.

– Vi är mycket nöjda med resultatet så här långt. Det känns bra att lägenheterna nu förmedlas på ett rättvist sätt till de som står i bostadskön, säger Eva Rosengren, projektledare oriktiga hyresförhållanden hos MKB Fastighets AB.

Lägenheterna som har frigjorts finns över hela Malmö. Det vanligaste är att MKB får in tips mestadels från egen personal, men ibland också från grannar, om misstankar om olovlig andrahandsuthyrning. Tipsen går vidare till en grupp hos MKB som utreder ärendet vidare. Om misstanken stämmer tar de kontakt med hyresgästen. Anledningarna till varför man hyr ut olovligt varierar.

– Det kan vara att man vill göra någon en tjänst eller tjäna pengar, eller båda samtidigt. De allra flesta säger självmant upp sitt kontrakt, medan ett litet antal avgörs i hyresnämnden, säger Eva Rosengren.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!