Fastighet Uthyrning
2 min lästid

Läkemedelsjätten tar plats i Vecturas Forskaren

17:e november 2023, 10:03
Läkemedelsjätten tar plats i Vecturas Forskaren
Forskarens stora atrium. Foto: Johann Bernövall.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Forskaren är nu nästan fullt uthyrd och redan i början av 2024 flyttar de flesta bolag in och de publika verksamheterna öppnar. AstraZenecas Stockholmskontor i Forskaren blir basen för bolagets nordiska marknadsbolag, det vill säga den kommersiella verksamheten, och flytten sker redan till sommaren 2024.  

– Det är glädjande att AstraZeneca nu väljer Forskaren, vilket kommer att stärka vårt erbjudande inom life science ytterligare. Vi är övertygade om att det utbyte som sker i Hagastaden mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet inte bara stärker Stockholmsregionen, utan hela Sveriges konkurrenskraft, säger Joel Ambré, VD på Vectura.

– För oss är detta ett strategiskt viktigt val. Forskaren kommer ha en unik mix av aktörer som alla bidrar till att skapa en innovativ miljö där idéer och affärsmöjligheter kan växa, dessutom i nära anslutning till sjukvård, kunder och samarbetspartners. Det hjälper oss säkerställa att våra läkemedel och vår expertis inom life-science kommer patienter till nytta. Dessutom erbjuder Forskaren en konkurrenskraftig arbetsmiljö i linje med vår hållbarhetsambition, vilket är viktigt för oss, säger Emelie Antoni, chef för det svenska och nordiska marknadsbolaget på AstraZeneca.

I Forskaren kommer bland annat Tekniska museet öppnar upp The Cell–en ny life science-scen och Urban Deli öppnar sin femte restaurangverksamhet i Stockholm. AstraZeneca flyttar in på plan 4 (2 100 kvm) med cirka 180 medarbetare.  

–  Att ett av världens främsta bolag inom life science väljer Forskaren är ännu ett bevis på att vi lyckats skapa Hagastadens nya vardagsrum, en plats för innovation och kreativa lösningar. Mixen av världsledande bolag inom life science och den banbrytande arkitekturen skapar en helt unik mötesplats i Sverige. Vectura närmar sig nu en milstolpe när vi öppnar Forskaren och i vår lanserar vi nästa fas i Hagastaden som life science kluster; Kvarter 37, säger Micael Averborg, affärsutvecklingschef på Vectura. 

Forskaren är en 24 500 kvm stor byggnad som samlar ca 1 700 medarbetare från olika bolag genom kontor, labb och co-working ytor. Vectura, som äger och kommer förvalta fastigheten, har mycket höga hållbarhetsmål och i linje med dessa har Forskaren certifierats med både LEEDs högsta nivå, Platinum, samt WELL Gold, en certifiering i syfte att främja hälsa och välmående i fastigheten.

#hagastaden #stockholm #vectura
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0