2021-05-10 Byggföretag köper upp konkurrent med 90 anställda https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/03/xervon-webb.jpg

Byggföretag köper upp konkurrent med 90 anställda

Genrebild. Foto: Xervon
Genrebild. Foto: Xervon
Byggindustrin
Transaktion

Xervon förstärker inom energi- och industrisegmenten, och förvärvar IBS Byggnadsställningar.

Genom förvärvet av Oskarshamnsbaserade IBS Byggställningar AB blir Xervon en av Sveriges största leverantörer av ställningar och väderskydd för bygg-, industri-, infrastruktur- och anläggningsprojekt, enligt ett pressmeddelande från dem.

– Vår bransch präglas av en konsolidering, drivet av teknikutvecklingen och marknadens krav på effektivisering. Med förvärven av IBS Byggnadsställningar och AC Ställningsmontage, som vi köpte ifjol, står vi på Xervon väl rustade. Det ska bli roligt att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans, säger Jens Sjöberg, vd för Xervon i Sverige, i pressmeddelandet.

Familjeföretaget IBS Byggnadsställningar grundades 1978 och har i dag 90 anställda och en omsättning på drygt 100 miljoner kronor. Deras depåer finns i Oskarshamn, Göteborg, Norrköping, Linköping, Kalmar, Mönsterås och Ringhals.

IBS vd Daniel Asp är nöjd med förvärvet och ser Xervon som en given framtida partner.

– Vi har gjort en fantastisk resa, mycket tack vare det team av kunniga och erfarna ställningsbyggare som genom åren varit en del av IBS-familjen. I Xervon har vi en branschkollega vars kunnande och säkerhetstänkande vi verkligen respekterar. Genom att slå ihop våra resurser, kompetenser och styrkor har vi tillsammans bättre förutsättningar att möta morgondagens utmaningar och möjligheter, säger han i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!