2021-04-21 Bellman Group expanderar i södra Sverige: ”I linje med vår förvärvsstrategi” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/89bc6ba74dace492_800x800ar-1.jpg

Bellman Group expanderar i södra Sverige: ”I linje med vår förvärvsstrategi”

Foto: Bellman Group.
Transaktion

Anläggningskoncernen förvärvar Norrvidinge, som har en stark position på i södra Sverige där Bellman Group inte tidigare varit representerade.

Bellman Group, verksamma framför allt inom bergsprängning, schakt, transport och hantering av massor, offentliggjorde under onsdagen affären. Köpeskillnaden uppgick till 283 miljoner kronor. Förvärvet är villkorat av att Konkurrensverket lämnar sitt godkännande till transaktionen, och tillträde väntas ske i juni i år.

Bellman Group har tidigare inte varit representerade i södra Sverige. Etablering där har därför varit ett mål för koncernen.

– Förvärvet av Norrvidinge ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi och framför allt vår önskan att fortsatt expandera verksamheten i södra Sverige. Det känns spännande och kul att få välkomna Norrvidinge till gruppen, säger Håkan Lind, vd Bellman Group, i ett pressmeddelande.

Norrvidinge grundades 2000 och har växt stadigt sedan dess. Under förra året omsatte de 931 miljoner kronor. Bolaget består av Norrvidinge Lastbilscentral AB, Grus & Makadam Syd AB och EliaExpress i Halmstad AB. De har i dagsläget 400 anställda och 350 transport- och maskinenheter.

– Norrvidinge har en stark position som ledande på marknaden och en framgångsrik affärsmodell. Vi är övertygade om att vi kommer tillföra Bellman Group värden, säger Johan Beermann, vd Norrvidinge.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!