2021-04-20 Grand Hotel säljs: ”Resurs-stark långsiktig ägare” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/Grand_Hotel_Stockholm-1-1.jpg

Grand Hotel säljs: ”Resurs-stark långsiktig ägare”

Grand Hotel i Stockholm.
Grand Hotel i Stockholm.
Transaktion

Investor säljer Grand Hotel för närmare fyra miljarder kronor. Det framgick under tisdagen av ett pressmeddelande.

Det femstjärniga Grand Hotel, grundat 1872, byter ägare. Patricia Industries, en del av Investor AB, och dess dotterföretag Vectura, har beslutet sig för att sälja sitt innehav i hotellet.

– Grand Groups ledning har gjort ett mycket bra arbete med att utveckla verksamheten, vilket har lett till att kunderbjudandet och effektiviteten stärkts. Över tid har vi emellertid landat i slutsatsen att hotellsegmentet inte är i linje med våra investeringsprioriteringar. Därför är det ett naturligt steg för oss att avyttra innehavet till FAM, en ny och resursstark långsiktig ägare som kan fokusera på att vidareutveckla Grand Group. Avyttringen bidrar till ytterligare fokusering av vår portfölj, säger Investors vd Johan Forssell i ett pressmeddelande.

Den nya ägaren blir FAM AB. Transaktionen inkluderar, utöver Grand Hotel, hotellverksamheterna Grand Hôtel, Lydmar Hotel och The Sparrow Hotel. Prislappen landade på 3,9 miljarder kronor, varav 3,6 miljarder endast för Grand.

Under det andra kvartalet i år väntas affären att slutföras, förutsatt ett myndighetsgodkännande.

– FAM är ett nytt bra hem för Grand Group. Försäljningen frigör resurser som vi kommer att använda för att fortsätta att utveckla Patricia Industries och våra befintliga innehav. För Vectura innebär avyttringen av fastigheten Grand Hôtel att företaget kan fokusera på att utveckla sin kärnverksamhet inom samhällsfastigheter och kontor”, säger Christian Cederholm, chef för Patricia Industries.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!