2021-03-31 Bring Frigo får nya ägare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/03/Bring-Frigo-foto_Soren_Nielsen-1.jpg

Bring Frigo får nya ägare

Foto: Søren Nielsen
Foto: Søren Nielsen
Transaktion
Transport & Logistik

Det Postenägda företaget Bring Frigo AB i Sverige säljs till det tyskbaserade investeringsbolaget Aurelius. Det framgår av ett pressmeddelande.

Posten Norge AS och Aurelius tecknade avtal under måndagen om försäljning av aktierna i Bring Frigo AB. Aurelius ser stora möjligheter i Bring Frigo-koncernen inför framtiden.

”Vi har ett mycket positivt intryck av Bring Frigo och en grundlig förståelse för den temperaturkontrollerade logistikmarknaden. Som specialiserad investerare ser vi att Aurelius kan tillföra ett stort värde till verksamheten genom att hjälpa ledningen att hantera befintliga utmaningar och förverkliga framtida potential för förbättringar,” säger Leif Lupp, vd för Aurelius Nordics, i pressmeddelandet.

Transaktionen genomförs av AURELIUS Equity Opportunities SE & Co. och kommer att finansieras tillsammans med andra AURELIUS-enheter som investerar tillsammans.

Bring Frigo AB anser att Aurelius är väl positionerad för att ta företaget vidare och förbättra och utveckla sin verksamhet ytterligare på en konkurrensutsatt marknad.

”Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Bring Frigo som ett starkt specialföretag inom matlogistik, och tillsammans med Aurelius förverkliga vår ambitiösa affärsplan för att möta våra kunders behov. Med nyutvecklade tjänster för en hållbar värdekedja vill vi stärka vår position som den ledande aktören i Norden,” säger Peter Haveneth, vd för Bring Frigo AB.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!