Byggindustrin Kontor
2 min lästid

NCC gör klart affär om två miljarder kronor

9:e mars 2021, 15:54
NCC gör klart affär om två miljarder kronor
Valle View Lund Slaatto NCC. Fotograf: Lund Slaatto NCC.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

NCC har fullbordat försäljningen av Valle View, den sista delen av det fastighetsutvecklingsprojekt i området Helsfyr i Oslo som såldes i augusti 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Detta ger en positiv effekt på kassaflödet i första kvartalet 2021, men resultatet i kvartalet kommer att påverkas av avsättningar för hyresgarantier och moms”, skriver NCC.

I augusti 2019 sålde NCC ett utvecklingsprojekt bestående av tre delar i området Valle i Oslo, Norge, till ett nybildat fastighetsföretag etablerat av Pareto Securities för ett underliggande fastighetsvärde på närmare två miljarder kronor.

Projektet bestod av två kontorsbyggnader; Valle Wood, en kontorsbyggnad helt i trä som stod klar sommaren 2019 och Valle View som nu är klar. Den tredje delen av projektet är ytterligare 27 000 kvadratmeter byggrätter för kontor, kallat Valle Vision.

I fjärde kvartalet 2019 resultatavräknade NCC projekten Valle Wood och Valle Vision (byggrätterna).

Resultatet i första kvartalet kommer att vara väsentligen påverkat av följande tidigare kommunicerade faktorer:

Full avsättning för hyresgarantier: NCC har lämnat en hyresgaranti på fem år för outhyrda ytor från överlåtelsedagen. Uthyrningsgraden för Valle View i slutet av 2020 var 63 procent.

Full avsättning för moms för alla outhyrda ytor i enlighet med norsk skattelagstiftning (återförs vid uthyrning till momspliktiga hyresgäster)

Det finns i nuläget inga andra projekt som förväntas resultatavräknas i första eller andra kvartalet 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0