2021-02-22 Catena köper logistik för 815 miljoner kronor https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/bfbdde78d1b9c1ea_org.jpg

Catena köper logistik för 815 miljoner kronor

Foto: Catena
Foto: Catena
Logistikläge
Transaktion

Catena förvärvar sex logistikfastigheter till ett fastighetsvärde om cirka 815 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. Köpeskillingen kommer delvis att betalas via nyemitterade Catena-aktier.

Catena och det danska företaget H5 Properties A/S har tecknat ett avtal om att Catena förvärvar fem fastigheter i Danmark och en fastighet i Borås i Sverige till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 815 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.

I den svenska fastigheten Borås Hevea 3 är modeföretaget Gina Tricot hyresgäst. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 19 519 kvm.

Driftsöverskottet för samtliga fastigheter beräknas uppgå till cirka 45 Mkr. Fastigheterna förvärvas genom bolagsköp, köpeskillingen för aktierna uppgår preliminärt till cirka 457 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.

Köpeskillingen ska delvis erläggas genom att Catena ställer ut en revers om 200 Mkr, vilken säljaren enligt avtalet ska överlämna som betalning för nyemitterade aktier i Catena. Emissionen som sker för att delfinansiera förvärvet riktas till säljaren och kommer att tecknas och betalas genom förvärvet i samband med tillträde.

 – Catena ser stor potential i Danmark och med detta förvärv tar vi ytterligare position på den skandinaviska logistikfastighetsmarknaden. Det handlar om en attraktiv fastighetsportfölj med stabila hyresgäster och effektiva anläggningar på bra lägen som väl matchar Catenas befintliga nät av logistikfastigheter, säger Jörgen Eriksson, VD på Catena.

Totalt omfattar förvärvet en uthyrningsbar yta om cirka 93 270 kvm, ett hyresvärde om drygt 49 miljoner kronor och en kvarvarande genomsnittlig hyresavtalstid som överstiger 10 år.

Tillträde till fastigheterna beräknas till 1 mars 2021.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!