2020-07-27 Stockholms största hotellfastighetsaffär i hamn https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/07/fastighetsaffär-stordalen.jpg

Stockholms största hotellfastighetsaffär i hamn

Ägarskiftet sker formellt i augusti. Bilden till höger: Petter Stordalen, Foto: Kate Gabor
Ägarskiftet sker formellt i augusti. Bilden till höger: Petter Stordalen, Foto: Kate Gabor
Transaktion

Petter Stordalens fastighetsbolag Strawberry Forever säljer hotellfastigheten Clarion Hotel Amaranten för 1,5 miljarder kronor till NREP. Tillträde sker under augusti, enligt ett pressmeddelande.

Stort intresse från nationella och internationella investerare är orsaken till att Stordalenägda fastighetsbolaget Strawberry Forever säljer fastigheten som inrymmer Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen i Stockholm.

– Fastigheten var egentligen inte till salu men det är svårt att tacka nej till en affär ifall köparen är seriös, kapitalstark och har en tydlig utvecklingsplan för byggnaden. Det här är bra för Nordic Choice Hotels, det är bra för kungsholmsborna och det blir bra för hotellets gäster eftersom hotellet redan 2021 kommer att uppgraderas, säger Petter Stordalen.

Den nya ägaren, fastighetsinvesteraren NREP avser att fortsätta utveckla fastigheten. Bland annat kommer byggnaden energieffektiviseras och moderniseras i syfte att förbättra inomhusmiljön och sänka klimatpåverkan.

– För oss på NREP är förvärvet av Amaranten en attraktiv möjlighet att skapa långsiktigt värde för alla involverade parter. Vi vill göra hotellet ännu bättre för Nordic Choice Hotels att driva, för gästerna att bo på men även ur ett hållbarhetsperspektiv, säger säger Marianne Hoffman, Investment Director på NREP.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!