2020-01-16 Serneke säljer Karlatornet https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/Karlastaden.jpg

Serneke säljer Karlatornet

Oaktree och Serneke kommer enligt överenskommelsen att tillsammans äga och utveckla Karlatornet till en unik destination i Göteborg. Bild: Karlastaden Utveckling AB
Oaktree och Serneke kommer enligt överenskommelsen att tillsammans äga och utveckla Karlatornet till en unik destination i Göteborg. Bild: Karlastaden Utveckling AB
Transaktion

Serneke säljer 80 procent av projektet Karlatornet i Göteborg till till amerikanska Oaktree Capital Management. Serneke kommer fortsättavara huvudentreprenör för byggnationen av Nordens högsta byggnad, enligt ett pressmeddelande.

Serneke förblir samtidigt delägare och kommer fortsätta vara huvudentreprenör och ingår avtal om totalentreprenad med ordervärde på drygt 3 miljarder kronor. Transaktionen förväntas ha en positiv effekt på rörelseresultatet och ge ett positivt kassaflöde.

– Detta avtal är naturligtvis en enorm milstolpe i den fortsatta utvecklingen av Karlastaden och för hela Serneke. Det är något vi jobbat extremt hårt och länge för att genomföra. Vi är väldigt glada att vi har en överenskommelse på plats som, när den genomförs, innebär en robust finansieringslösning, säger Ola Serneke, VD för Serneke Group.

Oaktree är ett internationellt investeringsbolag med verksamhet i 14 länder världen över och huvudkontor i Los Angeles. Karlatornet ska bli Nordens högsta byggnad, men projektet har varit problemfyllt med flera förseningar och hyresgäster som velat säga upp sina avtal.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!