2019-07-08 Peab köper verksamhet för nästan 3 miljarder https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2016/12/peab01.jpg

Peab köper verksamhet för nästan 3 miljarder

Foto: Peab
Foto: Peab
Transaktion

Peab köper finländska YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet i Norden. Köpeskillingen uppgår till 2.966 miljoner kronor. Det framgår det av ett pressmeddelande.

Förvärvet innebär att Peab utökar sin närvaro i Sverige, Norge och Finland samt etablerar sig inom beläggning i Danmark. Affären innebär också att industriverksamhetens betydelse för koncernen ökar samt att känsligheten för konjunktursvängningar minskar.

–  Genom detta förvärv tar vi nästa steg i utvecklingen av Peab som Nordens Samhällsbyggare. Beläggnings- och ballastverksamhet är nära kopplat till samhällsutvecklingen både vad gäller anläggnings- och byggprodukter. Genom att expandera inom dessa delar lägger vi plattformen för att fortsätta växa och förstärka lönsamheten. En ökad geografisk spridning inom verksamheter som normalt sett är mindre konjunkturkänsliga skapar stabilitet. Med denna bas fortsätter också resan med att utveckla nya produkter och metoder för att möta våra kunders behov av hållbara lösningar, säger Jesper Göransson VD och koncernchef i Peab.

I fjol omsatte den köpta verksamheten cirka 6 miljarder kronor. Tillträde väntas bli den 1 januari nästa år.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!