Transaktion
2 min lästid

Nordisk Renting köper fastigheter för 1,2 miljarder

5:e september 2022, 10:15
Nordisk Renting köper fastigheter för 1,2 miljarder
Fastighet i Uppsala som ingår i affären. Bildkälla: Mälaråsen.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det rör sig om bilanläggningar belägna i Stockholm, Uppsala och Arlandastad.

Försäljningen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 1 194 miljoner kronor. Köpet är villkorat av godkännande vid en extra bolagsstämma.

– Sammantaget anser styrelsen att köpeskillingen i allt väsentligt reflekterar dotterbolagens verkliga värde och att försäljningen av fastighetsportföljen till Nordisk Renting på överenskomna villkor är en bra affär för aktieägarna, säger Mälaråsen AB:s styrelseordförande Henrik Viktorsson i ett meddelande.

Volvo är hyresgäst i samtliga tre fastigheter som ingår i affären. Total uthyrningsbar yta är 34 000 kvm.

– Vi står stabilt även i detta marknadsläge och fortsätter växa på våra kärnmarknader Sverige, Finland och Norge. Denna affär är i linje med vårt fokus på långsiktiga hyreslösningar för strategiskt viktiga tillgångar för större företag samt den publika sektorn. Vi är mycket glada över möjligheten att genom detta förvärv inleda ett nytt samarbete med Volvo Cars, säger Caroline Bertlin, VD på Nordisk Renting.

Nordisk Renting bildades 1986 i Sverige. Verksamheten har sedan utvidgats geografiskt. I dag ligger tyngdpunkten på Sverige och Finland, men bolaget arbetar aktivt även i Norge.

Företaget hade Nordea som huvudägare fram till 2003, då den brittiska storbanken RBS förvärvade verksamheten. Idag är Nordisk Renting en del av NatWest koncernen (f.d. RBS Group).

#arlandastad #mälaråsen #nordisk renting #stockholm #uppsala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0