Transaktion
10:e maj 20222 min lästid

Gottsunda centrum byter ägare för drygt en halv miljard

10:e maj 20222 min lästid
Gottsunda centrum byter ägare för drygt en halv miljard
Gottsunda centrum. Pressbild: Uppsala kommun
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Köpet inkluderar centrumbyggnaden, västra parkeringen samt vårdcentralbyggnaden, medan hyresbostäderna som ägs och förvaltas av Uppsalahem inte omfattas av försäljningen.

Intresset för att köpa Gottsunda centrum varit stort, samtidigt som kompetens och en plan för utveckling av Gottsunda centrum ihop med kommunen utgjort viktiga parametrar i valet av köpare. Det framgår av ett pressmeddelande från Uppsala kommun.

– För mig har det aldrig varit självklart att sälja Gottsunda centrum. Men vi har nu hittat en köpare som är beredd att ta ansvar för Gottsundas utveckling på ett sätt som både är trovärdigt och ligger i linje med våra högt ställda krav. Arbetet med att göra Gottsunda till hjärtat i södra Uppsala kan nu fortsätta med full kraft. Tillsammans med Hemmaplan ska vi fortsätta investera i Gottsunda, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hemmaplan har som inriktning att investera i och utveckla centrumfastigheter i stadsdelar med socioekonomiska utmaningar för att därigenom driva positiv samhällsutveckling. Avtalet med Uppsala kommun inkluderar fortsatt utveckling av Gottsunda i nära samverkan med kommunen.

Ambitionen består bland annat i att skapa fler mötesplatser, satsa på lokala entreprenörer och erbjuda ett bredare mat- och restaurangutbud för ett mer levande centrum. 

– Vi ser fram emot att få vara med och utveckla Gottsunda genom Gottsunda Centrum, tillsammans med Uppsala kommun, andra lokala aktörer och framförallt människor som bor och är verksamma i Gottsunda. Vi vill utgöra en samverkande kraft för att stärka områdets utveckling, för att Gottsunda Centrum ska bli en central mötesplats med mat, idrott och kultur i fokus, och där vi kan skapa momentum för lokala entreprenörer att växa, säger Cecilia Safaee, vd för Hemmaplan.

Uppsala kommuns närvaro kommer vara fortsatt hög i området.

– Det känns tryggt att fortsätta utveckla Gottsunda centrum i linje med handlingsplanen och planprogrammet för Gottsunda ihop med en kompetent och långsiktig fastighetsägare. Vi har ett samverkansavtal som visar vägen för samarbetet med att utveckla Gottsunda på ett sätt som stärker civilsamhället. Jag ser fram emot det fortsatta arbetet tillsammans med Hemmaplan, säger Christian Blomberg, stadsbyggnadsdirektör, Uppsala kommun.

Försäljningen klubbas formellt i kommunstyrelsen den 11 maj.

Gottsunda centrum
  • Byggdes 1974
  • Mellan 2009 och 2020 gjordes omfattande om- och tillbyggnader och idag omfattar lokalerna 29 000 kvadratmeter.
  • Bland centrumets 70 hyresgäster återfinns bland annat butiker, restauranger, bibliotek, vårdcentral, tandläkare.
#fastighet #försäljning #uppsala kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0