Karriär
12:e januari 20222 min lästid

Vd-byte på Castellum - efter bara en månad

12:e januari 20222 min lästid
Vd-byte på Castellum - efter bara en månad
Bild: Castellum
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Castellum har utsett tidigare ordförande Rutger Arnhult till ny vd. Detta bara en månad efter att Biljana Pehrsson tillträtt vd-posten. Misslyckade försök att nå samsyn om strategin för integrationsarbetet mellan Castellum och Kungsleden, uppges vara anledningen.

Styrelsen har gjort en samlad bedömning kring vad som kommer krävas för att säkerställa en framgångsrik integration mellan Castellum och Kungsleden. Styrelsen och vd Biljana Pehrsson har inte nått samsyn i hur detta arbete skall bedrivas. Mot denna bakgrund lämnar Biljana Pehrsson sitt uppdrag och Rutger Arnhult efterträder henne på vd-posten, skriver bolaget i ett pressmeddelande om tillkännagivandet.

I samband med att Rutger Arnhult tillträder rollen som vd lämnar han posten som styrelseordförande och medlem av valberedningen med omedelbar verkan men kvarstår som styrelseledamot i Castellum. Samtidigt utses nuvarande styrelseledamoten Per Berggren till styrelseordförande fram till årsstämman 2022. Biljana Pehrsson lämnar rollen som vd med omedelbar verkan.

– Biljana Pehrsson har över tid byggt upp Kungsleden till ett starkt fastighetsbolag som väl kompletterar Castellums erbjudande och utveckling framåt. Styrelsen och vd Biljana Pehrsson har dock inte nått samsyn kring strategin framåt för att bygga Nordens ledande kommersiella fastighetsbolag. Styrelsen har därför beslutat att utse Rutger Arnhult som vd med omedelbar verkan. Vi är övertygade om att Rutger kommer att leda Castellum och det förestående integrationsarbetet med samtliga intressenters bästa för ögonen. Hans uppgift blir nu att skapa en stabil och lönsam plattform för Castellums fortsatta tillväxtresa, säger Per Berggren, styrelseordförande för Castellum.

– Castellum är idag ett av Nordens ledande kommersiella fastighetsbolag med närvaro på de mest intressanta tillväxtregionerna. Jag är tacksam för förtroendet från styrelsen och ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare och genom en lyckad integration stärka Castellums konkurrenskraft på den nordiska fastighetsmarknaden såväl finansiellt som operationellt, säger Rutger Arnhult, vd för Castellum.

#biljana pehrsson #castellum #rutger arnhult
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0