BrfCo-living trendar i ny fastighetssatsning
30.01.2020 13:55 3 min lästid

Co-living trendar i ny fastighetssatsning

30.01.2020 13:55 3 min lästid
Foto: Colive / Rendering: Liljewall arkitekter

Foto: Colive / Rendering: Liljewall arkitekter

"Ser att Göteborg är mer än redo för detta".

Jessica Branschaktuellt
0

Wallenstam ska tillsammans med Colive, utveckla ett delningsboende, en så kallad ”coliving-hubb”, i Kallebäcks Terrasser som är ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden.

Projetket avser delningslägenheter för 117 hyresgäster fördelat på ett sjuvåningshus och ett femvåningshus med en beräknad inflyttning hösten 2022. Kallebäcks Terrasser ska på sikt omfatta 1 800 nya hem och 1 200 kontorsplatser samt skola, förskola, restauranger, caféer och närservice.

– Vi har redan ett projekt tillsammans med Colive i Haninge och märker på många sätt av ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Utifrån vårt sociala hållbarhetsarbete känns det väldigt bra att kunna tillföra även denna boendeform i Göteborg, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam i ett pressmeddelande.

Sociala mötesplatser

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna kommer att ha sitt eget privata rum med egen toalett och dusch samt dela på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möbler. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna full tillgång till gemensamma ytor i bottenvåningen som blir en mötesplats för alla ”colivers” i huset med en ”social tvättstuga”, lounge, arbetsytor, umgängesytor och en uteplats.

– Målgruppen är unga vuxna mellan 20-35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vVD och medgrundare på Colive AB.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!