2021-05-11 Hemsö köper fastighet av Helsingfors universitet https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/05/b24773a6d50c64c9_800x800ar-1.jpg

Hemsö köper fastighet av Helsingfors universitet

Bild: Hemsö.
Fastighet

Hemsö förvärvar en universitetsfastighet i centrala Helsingfors för framtida utveckling till moderna utbildningslokaler. Fastigheten kommer att förhyras av Helsingfors universitet fram till 2024.

Investeringen uppgår till cirka 17 miljoner euro och säljare är Helsingfors universitet. Fastigheten har en uthyrbar area om cirka 6 900 kvadratmeter och är belägen i Kronohagen, Helsingfors centrum, nära Senatstorget i det centrala universitetsområdet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Helsingfors universitet kommer att flytta från fastigheten till nya lokaler i närheten efter den avtalade hyrestiden. Därefter påbörjas planeringen för ombildning till annan utbildningsverksamhet.

‒ Förvärvet ger oss möjlighet att på lång sikt utveckla fastigheten till moderna utbildningslokaler i ett attraktivt läge. Det är ett bra komplement till de utbildningsfastigheter vi har i Helsingfors och ger oss större utrymme för framtida projekt, säger Jarkko Leinonen, Head of Region, Finland, i ett pressmeddelande.

Fastighetsbolaget har ett flertal utbildningsfastigheter i centrala Helsingfors, som inkluderar Konstuniversitetet på tre olika platser med Sibelius-Akademin, Bildkonstakademin och Teaterhögskolan samt grundskole- och universitetsfastigheterna Arkadia 24 och Arkadia 28.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!