Fastighet
1 min lästid

Rikshem får markanvisning

14:e april 2016, 11:34
Rikshem får markanvisning
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Rikshem har tilldelats en av de två första markanvisningarna i Uppsalas nya stadsdel Ulleråker.

Rikshem kommer att bygga cirka 120 lägenheter samt lokaler. Byggstart är planerad till sommaren 2017.

Rikshem tror på blandade upplåtelseformer i samma område och kommer därför att bygga såväl hyresrätter som bostadsrätter i Ulleråker. Det första kvarteret kommer bestå av cirka 70 hyresrätter, cirka 10 bostadsrätter och ett LSS-boende. Det andra kvarteret kommer att byggstartas senare och innehålla cirka 40 bostadsrätter/äganderätter.

– När Ulleråker står färdigt kommer det vara en ny del av Uppsala, med butiker, resturanger, och arbetsplatser. Mellan 15 000 och 19 000 personer kommer kunna bo, arbeta, och leva i Ulleråker, säger Erik Pelling, kommunalråd i Uppsala (S).

– Ulleråker ska vara en social och ekologiskt hållbar stadsdel. Det stämmer väl överens med Rikshems profil och i Ulleråker kommer vi bland annat att lämna 10 procent av hyresrätterna till Uppsala kommun för bostadssociala ändamål, säger Erik Hävermark, chef projektutveckling, Rikshem.

Husen i de båda kvarteren kommer att byggas i trä vilket ger en mindre klimatpåverkan än traditionella stål- och betonghus. Dels genom mindre koldioxidutsläpp under uppförandet och dels genom att trä binder koldioxid under hela byggnadens livslängd.

#bostadsbyggande #byggnationer #markanvisning #rikshem #ulleråker
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0