FastighetSjukhusaffär till Tyréns
02.12.2015 10:17 3 min lästid

Sjukhusaffär till Tyréns

02.12.2015 10:17 3 min lästid

Sjukhusaffär till Tyréns Får byggkonstruktion samt mark- och VA-projektering

Marcus Rosenholm
0

Region Skåne har utsett Tyréns som byggkonstruktör samt mark- och VA-projektör inför nybyggnationen av en vårdbyggnad om cirka 70 000 kvadratmeter på Malmö sjukhusområde. Den en nya vårdbyggnaden, som är uppdelad i två byggnader, beräknas att bli maximalt 70 000 kvadratmeter stor.

Byggnaderna kommer att ligga på var sida av Inga Marie Nilssons gata och blir sammankopplade med en gemensam källare och andra förbindelsevägar.

För Tyréns innebär uppdraget som byggkonstruktör att utföra byggkonstruktionsprojektering med ansvar för val av konstruktionslösningar, byggsystem och dimensionering.

Som mark- och VA-projektör ska Tyréns bland annat utföra utredningar, inmätningar, markundersökningar och detaljprojektering för gatu- och parkytor. I uppdraget ingår även att utföra projektering av yttre ledningsdragning för el-, vatten- och avloppsledningar.

– Det är fantastiskt att vi har fått en så stor del i de här stora sjukhusprojekten i regionen. Sjukhus har komplexa installationssystem som ska få utrymme vid sidan av de bärande systemen, vilket kräver ett smidigt samarbete mellan olika kompetenser. Samarbete över kompetensområden är den röda tråden i vår genomförandeplan, säger Mats Persson, Tyréns ombud.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!