FastighetDetaljplanen i hamn för Häggviks nya entré
30.11.2015 13:37 3 min lästid

Detaljplanen i hamn för Häggviks nya entré

30.11.2015 13:37 3 min lästid

Bonnier Fastigheter utvecklar

Marcus Rosenholm
0

Ny detaljplan för utbyggnad av handel i fastigheten Stämpeln 1, Häggvik har nu vunnit laga kraft. På 50-talet utvecklade Bonnier fastigheten till det egna bolaget Solna Offset. Med den nya detaljplanen ges nu möjligheten att förvandla fastigheten till en modern handelsfastighet med en tillåten handelsyta om 30 000 kvm.

Den ger också förutsättningar till att skapa en mer stadslik karaktär på området i enlighet med kommunens ambitioner för nya Häggvik. Fastighetens fantastiska skyltläge mot E4:an, Norrortsleden och den nya Förbifart Stockholms tunnelmynning innebär att fastigheten blir en naturlig entrésymbol till Häggvik och Sollentuna.

– Tittar man på de ritningar som Bonnier Fastigheter tagit fram gällande Stämpeln 1 inser man snabbt, oavsett arkitektonisk skolning, att det här har alla förutsättningar att bli en bra början till att fräscha upp själva entrén till handelsområdet Häggvik, säger Thomas Ardenfors, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Sollentuna kommun.

– Det känns roligt att vi nu kommit så långt att detaljplanen för Stämpeln vunnit laga kraft. I och med fastighetens läge och den nya utformningen finns det goda förutsättningar för att vi ska kunna skapa en riktigt bra handelsdestination. Redan nu märker vi ett stort intresse från hyresgäster som vill etablera sig här, säger Tomas Hermansson, VD Bonnier Fastigheter AB.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!