2021-04-06 Fastighetjätte investerar i kritiserad betaltjänst https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/12/DY3A0698.jpg

Fastighetjätte investerar i kritiserad betaltjänst

Bild: Wallenstam
Fastighet

Fastighetsbolaget Wallenstam går in med 125 miljoner kronor i betaljätten Klarna. Tanken är att hyresgästerna ska kunna betala hyror och andra avgifter med betaljänsten.

Klarna genomför en nyemission och i samband med det går Wallenstam in med en investering på 125 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

– Marknaden för den här typen av betaltjänster kommer att öka i framtiden och att nu få vara med som investerare i Klarna kan skapa intressanta möjligheter för Wallenstam. Klarna är den dominerande aktören för dessa tjänster, som även Wallenstam kommer att nyttja, säger Hans Wallenstam, vd.

Wallenstam har successivt sålt aktieinnehavet i solcellsutvecklaren Exeger AB. Investeringen i Exeger gjordes mot bakgrund av Wallenstams förhoppning att kunna använda solcellerna i nyproduktionen av bostäder, dock har Exeger ändrat strategi och riktar sig numera mot konsumentledet. Likviden från försäljningen av aktierna används nu för investeringen i Klarna. 

Med en tillväxt på 40 procent hör Klarna till vinnarna under coronakrisen. Samtidigt kritiseras bolagets tjänster för att öka risken för skuldsättning, särskilt hos unga.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!