FastighetNy arena i Gällivare byggs i trä
08.04.2015 07:48 3 min lästid

Ny arena i Gällivare byggs i trä

08.04.2015 07:48 3 min lästid
Gu00e4llivares nya is- och evenemangsarena. Bild: MAF arkitektkontor

|

Träpanel och limträstomme kan bli aktuellt

Marcus Rosenholm
0

Gällivares nya is- och evenemangsarena ska byggas i anslutning till den befintliga gymnastikhallen i Sjöparken. Det skriver Gällivare kommun i ett pressmeddelande. Planerad byggstart är tidigast i årsskiftet 2015/2016

Den nya arenan planeras att få en flexibel utformning för att kunna användas till fler ändamål än bara isaktiviteter. Målet är att på bästa möjliga sätt anpassa byggnaden till parkområdet som även det ska rustas upp och utvecklas.

Arenan ska byggas med ett hållbarhetstänk där exempelvis träpanel och limträstomme kan bli aktuellt. Det ska finnas en läktare för cirka 600 personer med en extra isyta som ska kunna användas vid uppvärmning eller exempelvis barnaktiviteter. Arenan ska också kunna användas för mässor, hundutställningar och liknande arrangemang.

Parallellt med detaljplaneprocessen för isarenan pågår även en trafik- och parkeringsutredning som innefattar Sjöparksområdet. En geoteknisk undersökning har genomförts i parken. Den ska ge svar på markförhållande som underlag för beslut om grundläggande byggmetod.

Under ett allmänt informationsmöte den 17 mars berättade Mats Jakobsson, arkitekt på MAF arkitektkontor, om hur den nya byggnaden kan förstärka parken och tillföra ett mervärde för alla som bor i kommunen.

– Det gäller att få in plats för lek sommar som vinter och då är det bra att det finns lite kullar och höjder. Men det ska också finnas plats för lugn och ro i parken, säger Mats Jakobsson.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!