Fastighet
1 min lästid

Tengbom bakom Grand Hôtels nya lobby

16:e februari 2015, 08:26
Tengbom bakom Grand Hôtels nya lobby
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Idag öppnar Grand Hôtels lobby efter ett omfattande renoveringsarbete. Tengbom är arkitekterna bakom den nya lobbyentrén som framhäver vackra detaljer såsom stuckaturer på väggarna och kombinerar marmorgolv och antikviteter från 1800-talet med ett avancerat ljud- och ljussystem.

– Vi har arbetat nära tillsammans med Grand Hôtel i många år, och det känns därför extra roligt att få vara med och uppdatera hotellets hjärta – lobbyn. Ivar Tengbom gjorde Grand Hôtels lobby på 20-talet och vi har jobbat med att hitta tillbaka till den känslan, men samtidigt tillföra nya, moderna lösningar, säger Karin Hagelberg, arkitekt på Tengbom.

I renoveringen har golvet i lobbyn bytts ut till ett nytt marmorgolv med stora infällda mattor, möblemanget har uppdaterats samtidigt som antikviteteter som funnits på hotellet sedan 1800-talet har kvar sin centrala plats och ett nytt ljud- och ljussystem har installerats. Den nya lobbyn har även tillgänglighetsanpassats. Tengbom har arbetat nära inredaren Sanna Nathansson från Eyeinterior.

Arkitekt Axel Kumlien ritade Grand Hôtel 1874. Ivar Tengbom ritade på 1920-talet hotellets fasad och festlokalen Vapensalen.

#grand hotel #hotell #tengbom
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0