2021-03-18 Ny storägare i bostadsutvecklare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/0000019017_SE-box-700x300-2.jpg

Ny storägare i bostadsutvecklare

Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties
Fastighet

Mats Qvibergs investmentbolag Öresund har gått in som storägare i Oscar Properties. Det sker genom en riktad emission på 38 miljoner kronor, vilket motsvarar drygt 9 procent av bolaget.

Oscar Engelbert, vd Oscar Properties, kommenterar:

”Med Öresund som ny stor ägare signalerar det förtroende för Oscar Properties uppdaterade strategi och att bolaget nu etablerat en stark plattform för fortsatt tillväxt från en solid bas.”

Öresund tecknar 195,4 miljoner aktier till en teckningskurs om 19,4 öre per aktie, vilket motsvarar den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets stamaktie på Nasdaq Stockholm under perioden 12-16 mars 2021.

Villkoren i företrädesemissionen på cirka 150 miljoner kronor är att högst 1.074.608.021 stamaktier, vilket innebär att två befintliga agiter ger rätt att teckna ny aktie till en teknikskurs om 0,14 kronor per aktie.

Företrädesemissionen är fullt täckt av garanti- och teckningsåtaganden av Oscar Engelbert, Öresund och Kusinhus samt garantiåtagande av Modelio Equity.

”På längre sikt är det en styrka för bolaget att ha en ny stark ägare som Öresund med kapacitet att stötta bolagets fortsatta tillväxtresa, både finansiellt och med sin kunskap och erfarenhet”, säger Oscar Engelbert.

Företrädesemissionen ska godkännas på extra bolagstämma den 24 mars.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!