2020-11-25 Diös säljer fastigheter för 85 miljoner https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/dios.jpg

Diös säljer fastigheter för 85 miljoner

diös avyttrar fastigheter i Sundsvall
Fastigheterna som Diös säljer ligger i Nacksta industriområde. Foto: Diös
Fastighet

Diös avyttrar fem fastigheter utanför centrala Sundsvall, som bland annat innehåller lokaler för lätt industri, kontor och handel. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 85 miljoner kronor och köpare är NSI Invest. De nya ägarna tillträder 1 december 2020.

Fastigheterna som Diös säljer ligger i Nacksta industriområde, i Birsta. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas i fjärde kvartalet 2020.

– Nu säljer vi fem fastigheter i Sundsvall, vilket ger oss utrymme att fortsätta komplettera med nya moderna fastigheter och utveckla vårt bestånd i stadsnära områden och kvarter, där vi ser en stark efterfrågan av moderna kontor, urban service och centralt boende. Vi tror på Sundsvall och den utvecklingstakt som råder och vill fortsätta vara del i att skapa en av Sveriges mest insprirerande städer, säger, Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

– Det känns jättebra att vara tillbaka som fastighetsägare i Sundsvall. En stad som definitivt är under tillväxt. Det förvärv vi gör är strategiskt rätt för oss och vi ser stor potential i fastigheterna. Nu ser vi fram emot vår kommande resa tillsammans med våra hyresgäster, säger Johan Von Essen, ägare, NSI Invest.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!