2020-11-25 Budstrid om stort fastighetsbolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/04/sbb-ilija-batljan.jpg

Budstrid om stort fastighetsbolag

Ilija Batljan, vd, SBB
Ilija Batljan, vd, SBB. Foto: SBB
Fastighet

SBB har lagt ett bud på cirka 30 miljarder kronor på norska fastighetsbolaget Entra.
Men Entras styrelse rekommenderar aktieägarna att nobba budet.

Flera andra bolag har också pekats ut som eventuella köpare.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, offentliggjorde att de hade för avsikt att lämna ett frivilligt offentligt uppköpserbjudande att förvärva samtliga utestående aktier i Entra ASA.
SBB:s verkställande direktör, Ilija Batljan, kommenterar:
– Vi vill gärna att Entra blir en del av SBB och ansluter sig till vår ambition att skapa det ledande bolaget inom social infrastruktur i Europa. Vi ser möjligheter att frigöra väsentliga synergier, särskilt genom refinansieringsfördelar, vilket skulle accelerera besparingar med hänsyn till operationella och finansiella kostnader, vilket kommer gynna alla aktieägare och andra intressenter.

Aktieägare i Entra erbjöds 165 NOK för varje aktie i Entra. Villkoren för erbjudandet innebär ett totalt värde för Entra om 30 052 miljoner NOK.
Men Entras styrelse rekommenderade aktieägarna att inte acceptera budet.
Dessutom fanns det andra intresserade köpare.

Efter spekulationer i marknaden bekräftar Castellum AB i ett pressmeddelande att bolaget har varit i diskussioner med Entra ASA rörande ett potentiellt samgående mellan bolagen, i vilka Entra värderades till en premie mot nuvarande bud.
Trots att diskussionerna var långt gångna ledde de inte till någon slutlig överenskommelse avseende en transaktion. Diskussionerna har därför avbrutits.

I Balder har också pekats ut som köpare, av bland annat Fastighetsvärden.
Till Fastighetsvärden säger DNB Markets analytiker Simen Mortensen att det också kan komma bud från internationella köpare.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!