Fastighet
1 min lästid

Castellum gör kontorsaffär för 1,5 miljarder

16:e november 2020, 09:44
Castellum gör kontorsaffär för 1,5 miljarder
Henrik Saxborn, vd, Castellum. Foto: Castellum
Anna Sjöström Anna Sjöström
Like 0

Castellum förvärvar en stor fastighetsportfölj i Helsingfors. Det handlar om fem fastigheter med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 36 000 kvadratmeter.
Priset uppgår till 150 miljoner Euro, cirka 1,5 miljarder kronor.

Castellum ökar närvaron i Helsingfors genom bolagsförvärv av den finska fastighetskoncernen Lindström Invest. Fastighetsportföljen omfattar fem kontorsfastigheter med en sammanlagd uthyrningsbar area om cirka 36 000 kvm.

Samtliga fastigheter ligger i Kalasatama. Det är ett tidigare hamnområde som nu utvecklas till en stadsdel avsedd för 25 000 nya invånare och med 10 000 nya arbetsplatser.

– Som stor aktör på den kommersiella fastighetsmarknaden ser vi ett växande intresse för utvecklingen i alla Nordens större städer. Kalasatama har stor potential att bli ett verkligt dynamiskt område. Genom att ta plats där stärker vi vår position i Helsingfors, där vi även har för avsikt att expandera ytterligare, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör i Castellum.

Transaktionen genomförs som en apportemission. Det innebärande att säljarna tillskjuter samtliga aktier i Lindström Invest Oy mot erhållande av 4 061 745 nyemitterade aktier i Castellum till en teckningskurs om 203,64 kronor per aktie. Det motsvarar ett totalt värde om cirka 827 Mkr kronor.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0